vrijdag 11 mei 2012

Reflectieverslag 2

De eerste bijeenkomst


Dinsdag 9 mei was voor ons de eerste les Digitale Didactiek. De les begon met een korte kennismaking en het beantwoorden van een aantal vragen met stemkastjes. ''Hoe digitaal ben je, welke middelen gebruik je hiervoor en hoe pas je deze middelen toe bij het lesgeven aan de kinderen?'' Een leuke manier van kennismaken met een nieuw systeem. Ik had er nog niet eerder van gehoord en ik denk dat de kinderen er ook zeker enthousiast over zullen zijn. Goed om te gebruiken in de klas bij het houden van een onderzoekje over een gevoelig onderwerp zoals eetgedrag of seksualiteit waarbij de kinderen liever anoniem antwoord willen geven. 


Samen hebben we stilgestaan bij de digitale media die vandaag de dag allemaal te gebruiken zijn en die met name ook door de jeugd intensief gebruikt worden. ''Hebben wij een keuze? Mijn dochter had geen keuze'' benoemde de docent het gebruik van digitale media zoals een mobiele telefoon tegenwoordig. Een mobiele telefoon wordt nu niet meer gebruikt om mee te bellen of te smsen, maar met name vanwege de internetfunctie. Je moet tegenwoordig overal bereikbaar zijn en mailen of smsen is daarbij allang ouderwets onder de jongeren. Om de jeugd te kunnen bereiken moet je al snel een facebook- of twitteraccount aanmaken, maar hoever ga je hierin? Maak je hiervoor een apart profiel aan of laat je de kinderen zich mengen in jou prive- leven? Een kwestie die deze les aan bod kwam.


De les werd afgesloten met een praktisch gedeelte: het maken van de weblog. En zie hier het resultaat! De komende zal hier ik hier de opdrachten zoals een webwandeling/websquest en een onderzoekje op plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten